Dona i la Nena a la Ciència · Comissió STEM i Igualtat del Consell Escolar del Sant Gabriel

      Comentaris tancats a Dona i la Nena a la Ciència · Comissió STEM i Igualtat del Consell Escolar del Sant Gabriel

Hola, Famílies!

Aquesta és la setmana de la “Dona i la Nena a la Ciència”, que culmina divendres 11 de Febrer amb el seu dia internacional.

Des de la “Comissió STEM i Igualtat del Consell Escolar del Sant Gabriel” volem ajudar a impulsar les vocacions científiques, tecnologies, en enginyeria i en matemàtiques, entre les nostres filles i els nostres fills.

Us hem preparat un vídeo, amb la col·laboració del grup de mares STEM del col·legi. Hem anat amb molt de compte per a que sigui distribuïble a famílies i xarxes, tant la música com les imatges son lliures de copyrigth (creative commons). També us hem preparat una bibliografia de contes per a despertar vocacions científiques, fent èmfasi en les vocacions entre les nenes, adreçat a primària i secundària.

La nostra societat necessita més graduades i graduats STEM (Ciències, Tecnologia, Enginyeria, Matemàtiques). Menys de la meitat del total de persones graduades a la universitat en Europa ho són en disciplines STEM, i del total de graduats STEM, només un terç són dones. En les carreres TIC sols hi ha un 13% de dones.

La formació en STEM afavoreix la independència tecnològica d’altres països, fomenta l’esperit crític, i permet formar professionals amb eines per millorar la qualitat de vida de la ciutadania i per dissenyar un futur millor. Per tant, és important què tothom hi pugui accedir, i que a més ho faci en igualtat d’oportunitats.

Esperem que trobeu el material interessant i us desitgem una feliç setmana de la Dona i la Nena a la Ciència.

Salut i STEM!

VIDEO STEM 2022

Bibliografia_nenes_STEM

Esdeveniments

  • No hi ha esdeveniments

Ubicaciones d’esdeveniments

  • No hi ha localitzacions