HP Code Wars · Felicitats equip “codelearners”

      Comentaris tancats a HP Code Wars · Felicitats equip “codelearners”

Felicitats equip “codelearners”

L’HP CodeWars és una competició de programació que fomenta l’interès dels joves de 3r d’ESO fins a 2nd de Batxillerat (inclosos graus mitjans) per les vocacions tecnològiques. Aquesta competició té lloc anualment a les instal·lacions de HP que té a Sant Cugat i s’engloba en un concurs global on ciutats d’arreu del món com Houston/New Castle/… ho realitzen de manera “simultània” amb connexions en directe durant la jornada.

https://www.youtube.com/watch?v=15WGqnEiHyY

La competició HP Code Wars es va celebrar per primera vegada fa 20 anys i avui és un referent entre els cercles d’ensenyament dels Estats Units.

Aquest any, l’esdeveniment http://(http://starcite.smarteventscloud.com/hp/CodeWars2017 s’ha realitzat aquest primer dissabte de Març on 52 escoles de Catalunya, més de 100 equips i un total 320 alumnes han gaudit d’una jornada plena de sensacions on la passió per la programació i la tecnologia es respirava en l’ambient.

Aquesta edició el col·legi Sant Gabriel de Viladecans http://viladecans.gabrielistas.org en col·laboració amb http://codelearn.cat/ han presentat un equip a la competició. L’equip “codelearners” format per en Izan, Pablo i Oscar de 4rt de ESO han pogut gaudir d’una competició d’alt nivell on després de 3 hores enfrontant-se a reptes han aconseguit la 6a posició de més de 100 equips participants.

image-1

Joves promeses en acció: La competició dura unes 3 hores, però l’esdeveniment és tot el dia. Els alumnes competeixen en equips de 3 estudiants i comparteixen un sol ordinador amb l’objectiu de fomentar el treball en equip. L’anglès es fa servir com idioma oficial durant tota la prova i els equips disposaran de tres hores per resoldre el màxim número de reptes, que requeriran la creació de codi i la programació per solucionar-los. Els problemes seran de nivell molt variat i es podran utilitzar diferents llenguatges de programació per resoldre’ls com Python, Java i C. Els equips amb major suma acumulada de punts guanyaran la competició on el primer premi inclou un viatge a Houston amb totes les despeses cobertes.

image-3

Aquesta iniciativa s’engloba per part de HP en les accions que la Comissió Europea ha posat sobre la taula des de fa anys davant la necessitat de promoure entre els joves les vocacions científiques-tècniques i les competències STEM (per
les sigles en anglès de Ciència, Tecnologia, Engieria i Matemàtiques). Els seus informes alerten que és clau formar ciutadans capaços de participar activament en la
societat del futur i al mateix temps assegurar la competitivitat i el creixement
de la nostra economia. Actualment hi ha un dèficit de 700.000 professionals
STEM a la Unió Europea, dels quals 40.000 corresponen donin a Espanya

I ja sabeu nois i noies, fins l’any vinent i a treballar de valent!

Let’s code!!!

 

Esdeveniments

  • No hi ha esdeveniments

Ubicaciones d’esdeveniments

  • No hi ha localitzacions