Que fem a les comissions?

Comunicació:

Els nostres esforços van encaminats a que aquest nou bloc sigui una eina d’utilitat per a tothom: volem mantenir-vos informats en qualsevol moment i des de qualsevol lloc mitjançant els vostres dispositius mòbils (telèfons mòbils, ordinadors portàtils, tauletes).

Ens fem presents a les xarxes socials (Facebook) i, mitjançant el grup de Difusió d’AMPA, via whassap, aprofitem els grups de pares i mares que hi ha de cada classe per fer-vos recordatori de la informació rellevant.

També donen la benvinguda als nous pares i mares de P3, primer amb una carta informativa que es dóna amb la matriculació del nen/a i amb un taller de benvinguda per a pares i fills per tal que es coneguin entre ells i per fer-los sentir que formen part de l’AMPATrueta.

Distribució de llibres i materials:

La comissió de llibres i material s’encarrega de coordinar amb l’escola la comanda dels llibres i del material que es necessitarà per al curs següent.

Contactem amb la distribuïdora i fem la comanda del material personalitzat i dels llibres. Un cop rebuts els llistats per cursos amb els preus, els lliurem a les famílies.

El dia de la venda de llibres, també gestionem la confecció dels lots de material i el lliurament d’agendes.

Si queden lliuraments pendents a l’inici de curs, també canalitzem les incidències i fem d’intermediaris entre les famílies i la distribuïdora.

Socialització de llibres:

“Conversió dels mitjans de producció de propietat privada en propietat de la comunitat social”

I és exactament allò que fem a la nostra escola, doncs no totes les escoles a Viladecans socialitzen llibres de text, de consulta i de lectura.

Al curs 2014-2015, la responsabilitat d’aquesta comissió recau en un grup nou de pares i mares. Cada mes s’han donat d’alta, folrat i repartit 16 revistes i uns 50 llibres nous de lectura i, a final de curs, s’han revisat i distribuït per les classes més de 1.000 llibres de text socialitzats.

Al curs 2015-2016 hi ha dos novetats importants, a proposta de la Direcció de l’escola i el Consell Escolar:

  • Els alumnes i famílies de P-3, P-4 i P-5 s’incorporen al projecte de socialització, socialitzant llibres de lectura adaptats al seus nivells.
  • La socialització s’amplia a tauletes electròniques, amb el propòsit que d’aquí pocs anys cada alumne tingui la seva tauleta socialitzada, que juntament amb els llibres de lectura, llibres de consulta i algun llibre socialitzat, seran les eines de coneixement que els alumnes de l’Escola faran servir per cercar informació.

Així doncs, escola i la socialització s’ adapten als nous temps i al seu entorn, i juntament amb els llibres, les tauletes electròniques seran objecte de socialització i propietat de tota la comunitat educativa.

Tenim d’altres comissions i no menys importants com son les de:

Festes, Casal d’estiu, Formació de Pares i Mares, Rua de Carnestoltes, Acollida i Menjador.

Totes les aneu veient en els esdeveniments que preparem al llarg de tot el curs, cada cop que es prepara una festa, cada dia en el nostre servei d’acollida, quant es fan els tallers educatius per a pares i mares o el club de lectura.